​Parterapi

De nærmeste relationer er de mest givende og samtidig de sværeste relationer i vores liv. Sådan er det for alle. Igennem livet møder vi udfordringer i relationer. Vi har derfor også behov for i relationer at se på disse udfordringer for at udvikle os. 

Parterapi handler om jeres relation - rummet i mellem jer. Det er et rum, hvor vi bla. ser på jeres individuelle behov, længsler, frustrationer og lyster for at få en klar og ærlig dialog, som er lettere at navigere i end skjulte drømme eller uudtalte bebrejdelser af den anden. Parforhold handler om, at I er 2 individuelle personer, der skal give plads og rum til at være jer selv og samtidig give plads til fællesskabet. 

Vi træder alle ind i et forhold med en skjult og ubevidst agenda om, at dette er forholdet, vi kan blive os selv i. Hvor vi vil kunne få alle vores ønsker og behov opfyldt. Det kan vi også ofte i forelskelsesfasen. Når hverdagen kommer, føler mange sig snydt, for de synes ikke helt, at de fik tilfredsstillet de behov, de havde håbet på at få indfriet. Nu kan bebrejdelser opstå og lysten til at forandre den anden. “Hvis bare den anden.... “, kunne man finde på at tænke. 

Her kan det være svært at se lette løsninger. Her er parterapi en rigtig god investering i jeres liv og fremtid. I vil her lære at kommunikere på en ny måde. Jeg vil som terapeut holde jer på sporet af en åben og nysgerrig dialog, hvor I begge vil blive hørt og rummet. Ifølge Imago terapien giver alt, hvad vi siger mening og er betydningsfuldt.

Det er ofte kommunikationen, der er et problem mellem par. Par der ellers har nemt ved at snakke med andre, kan opleve det svært i parforholdet. I kan være hurtige til at forsvare jer og misforstå hinanden. Du kender det sikkert selv, enten fra dit parforhold eller fra din basisfamilie, dvs. den familie du kommer fra​

Målet er, at I forbedrer jeres evne til fælles problemløsning. I bliver bedre til at arbejde sammen om de svære ting, der opstår og I finder måder, hvorpå I igen kan finde glæde og gnist hos hinanden.

Jeg hjælper jer med at kommunikere direkte og klart til hinanden på en måde, som hjælper til at styrke jeres samarbejde. Terapien vil også skabe rum for, at I kan udtrykke jer om det svære i hverdagen.​

Med parterapi handler det om, at begge parter skal kunne stå på deres egne ben og have den nødvendige indsigt for at kunne tage de vigtige problemer og frustrationer op. Det paradoksale er, at når begge parter får denne indsigt, er de ikke så forskellige, som de troede.

Ved at få terapi sammen vil I blive klogere på hinanden og dermed få nemmere ved at forstå hinanden. I vil få en virkelighedsforståelse, der vil udvide jeres selvforståelse, der så igen vil gøre jer mere tydelige i jeres kommunikation og dermed gøre jeres forhold lettere.​

“Bag vreden, er der en smerte.”

“Bag smerten, er der en længsel eller et behov.” Imagoen.


​“Du giver mening.” Imagoen

“Min kæreste og jeg har været i parterapi hos Eva og jeg kan varmt anbefale hende. Eva satte trygge rammer for, hvordan man kommunikerer via Imago-dialogen. Det trygge rum gjorde det muligt for mig at få åbnet op overfor min kæreste om mange vigtige og svære emner. Jeg blev altid overrasket over, hvor mange nye indsigter vi fik i hinanden. Vi nyder stadig godt af den fine fornemmelse vi har fået for hinandens sårbarheder.”
​Anna, Klient.

​“​I parterapien hos Eva oplevede vi, at kunne tale sammen om virkelig svære emner med en god kontakt imellem os. Eva faciliterede mødet og Imagometoden, så vi begge kom ud på den anden side med en dybere forståelse af hvert vores ståsted, og en mærkbar oplevelse af os selv som par. Eva har til hver en tid vores varmeste anbefalinger.”
​Henrik & Lea​facebook  instagram

FORSIDE  •  PARFORHOLD  •  FAMILIEFORHOLD  •  FØDSELSREAKTION OG DEPRESSION  •  BØRN OG UNGE  •  VOLD  •  PRISER  •  OM MIG  •  KONTAKT  •  ENGLISH

​©2020. Eva Houmann Christensen. fuld tavshedspligt. CVR: 34097941